Hlavní nabídka



2010/07/10 - MÍSTROVSTVÍ ČR DOROSTU, Litomyšl PDF Tisk
Napsal uživatel Tomáš G.   

MISTROVSTVÍ ČR DOROSTU
10. - 11. 7. 2010, Litomyšl

Vítězstvím v krajském kole družstvo dorostu získalo právo reprezentovat Jihomoravský kraj na Mistrovství ČR. Vzhledem k tomu, že tato příležitost se naskytla poprvé (nepočítaje republikové kolo soutěže v letech 1953 a 1954, kde naši předchůdci zvítězili), byla přípravě - tedy výcviku i nachystání soutěžního vybavení věnována o to větší pozornost, členové družstva se mimo jiné účastnili tréninku / soustředění v rámci tábora v Jevišovicích, kde jsme mohli využívat místní hřiště. Družstvo bylo doplněno a posíleno dvěma dorostenci z SDH Ivanovice na Hané.

V Litomyšli se nejprve konala kontrola soutěžního materiálu a trening požárního útoku s jednotným strojem.
Následovaly běhy 100m s překážkami. Zde se započítal součet dosažených časů pěti nejlepších členů družstva. Z počtu 15 družstev jsme obsadili čtvrté místo (což bylo pro všechny překvapením, nutno říci že docela milým; u družstev, která jsou na republikové soutěži poprvé takovéto umístění nebývá zvykem).
V neděli brzy ráno se konaly běhy štafet 4x100m (překonání překážky - makety domku s pomocí žebříku; bariéra 2m, kladina + rozmotání hadic a napojení na rozdělovač, přenesení hasicího přístroje). Naše štafeta skončila na osmém místě.
Po odběhnutí pokusů se psaly odborné testy, samozřejmě bez chyby.
Odpoledne pak probíhala závěrečná disciplína - požární útok s vodou. S přihlédnutím k průběžným výsledkům i družstvům před námi, kterým se nedařilo, byla zde naděje, že při dobrém čase bychom mohli dosáhnout na třetí místo v celkovém hodnocení, a být tedy v republikové soutěži "na bedně"! Požární útok se běží na jeden pokus; ten náš byl rozběhnutý velmi pěkně - sání od kádě do stroj v pěkném čase, který by mohl znamenat celkový čas pod 30s a tedy dobré umístění. Bohužel rozhodla rozpojená hadice od rozdělovače a celkový čas 37s stačil na 11. místo v disciplíně.
Záhy po požárním útoku bylo vyhlášení celkových výsledků; v celkovém hodnocení jsme skončili na šestém místě z 15. Přestože výkonem naše družstvo mělo i na lepší umístění, i tak pro nás, nováčky na republikové soutěži, bylo umístění v první polovině příjemným překvapením.
Jihomoravský kraj měl na soutěži své zástupce na bedně, a sice dorostenky z Ivanovic na Hané v soutěži zvítězili a stali se mistry ČR.


Soutěžní družstvo:

Marek Kalinič
Jakub Seehofner
Vladislav Pekárek
Lukáš Vít
Radek Vít
Radek Zápařka (SDH Ivanovice na Hané)
Tomáš Urbánek (SDH Ivanovice na Hané)
+ náhradníci: Lukáš Svoboda, Filip Haltmar