Hlavní nabídka



2015/11/13 - Trojdenní výprava do údolí řeky Bobrůvky PDF Tisk
Napsal uživatel Tomáš G.   

Trojdenní výpraa do údolí řeky Bobrůvky

13. - 15. 11. 2015, Rožná - Mitrov - Skryje

Podzimní výprava pro odhodlané členy z řad dorostu, doplněných i několika odhodlanými dorostenci ve výslužbě. Tradičný cesta, na nocleh jsme si dovolili pozvati se do chat či chalup našich členů.

V pátek večer jsme se sešli na hasičské stanici, vyfasovali jsme erární materiál a společné potraviny a vyrazili jsme na nádraží. Vlakem jsme jeli do Tišnova a dále do Rožné. Již za tmy jsme šli přes Milasín do Bukova, kde se nachází chaupa, ve které jsme přespali. Proběhla i krátká návštěva na místním hřbitově, ze které se všichni kupodivu vrátili. Malebnému hřbitovu vévodí kostelík ze 13. století. Večer byl ve znamení promítání 16mm filmu.

V sobotu ráno jsme (alespoň někteří) zahájili den rozcvičkou a během, po snídani následovala drobná brigáda. Po obědě - letos jsme poněkud netradičně vařili knedlo-vepřo-zelo - jsme vyrazili do Mitrova. Na zřícenině hradu Mitrova se nám do cesty připletla keška (jediná, co byla na naší cestě), tak jsem j odloili a pokračovali v cestě, která vedla dále údolím řeky Bobrůvky. Přes Habří jsme došli k místu noclehu.

V neděli po obědě naše cesta vedla dále po proudu Bobrůvky. Prošli jsme Trenckovou roklí (ve které se podle pověsti pandur Trenck ukrýval), dále jsme po proudu došli do Skryjí. Tam byl konec naší cesty, odtud nás odvezl autobus do Tišnova, vlak nás pak dovezl zpět do Brna - Králova Pole.