Hlavní nabídka



2011/04/23 - Dvojdenní výprava Náměšť n. Osl. - Senorady PDF Tisk
Napsal uživatel Radek   
Dvojdenní výprava Náměšt n. Oslavou - Březník - Senorady
23. - 24. 4. 2011

Tradiční velikonoční výprava, určená převážně pro zdatné jedince z řad dorostu a starších žáků, letos začínala v Náměšti n. Oslavou. 
Naši cestu jsme započali v místním obchůdku, kde jsme doplnili zásoby a pak už následovalo první velké stoupání. Cesta vedla kolem řeky Oslavy, která nás provázela téměř celou naši trasu. Cesta byla obtížná a bylo potřeba nejednou zdolat nekončící kopec. Za zmínku stojí neočekávaná ztráta části naši výpravy. Po necelém půldni našeho putování se nás rozhodl neočekávaně opustit náš věrný přítel......kotlík, který se rozhodl skončit v řece. Ani po okamžitém zásahu a pokusu ho vylovit nebyl zachráněn. Přespání bylo zajištěno v malebné obci Březník, kde nás pohostili v místním SOKOLe. Ještě před tím, než se ulehlo, šlo se prozkoumat pohostinství v místní hospůdce. Zde stojí za zmínku hlavně kofola, kterou "točili" čerstvě z flašky. 
Druhého dne jsme vyrazili směrem na proslulý Ketkovák (tam jsme nakonec nedošli). Než jsme k němu však dorazili, učinili jsme obědovou přestávku na protějším hradě "Kraví hora". Zde se začlo už během našeho vaření trochu smrákat. Chvíli poté, co jsme dovařili a narychlo si zahřáli žaludky, nás už bohužel zastihl déšť a my jsme zvolili taktiku ústupu do údolí. Poté co se počasí trochu umoudřilo, jsme se rozhodli jít do nejbližší vesnice, odkud jsme už zamířili do Brna. 
I když jsme výpravu ukončili dříve, než bylo plánováno, určitě jsme si ji všichni užili, radost nám bohužel kazí ztráta kamaráda kotlíka.