Hlavní nabídka



2012/07/01 - Tábor JEVIŠOVICE 2012 PDF Tisk
Napsal uživatel Tomáš G.   

Letní tábor mladých hasičů "JEVIŠOVICE 2012"

1. - 11. 7. 2012

Tradiční oddílový stanový tábor, konaný ve dnech 1. - 11. 7. 2012.

Kromě táboření, což obnášelo stavbu táborových staveb a běžný táborový život (nevyjímaje například služby v kuchyni, noční hlídky či starost o oheň), jsme se vydávali na výpravy do bližšího i vzdálenějšího okolí.

Vydali jsme se do města Znojma, kde jsme navštívili stanici Zdravotnické záchranné služby (mohli jsme si prohlédnout vozidla zařazená ve výjezdu, viděli jsme zacházení s vybavením, nechyběl ani ostrý výjezd k hlášené události) a Muzeum motorismu (zde byly k vidění předválečné automobily, motocykly i vše, co k automobilismu patří; pozornost zasluhovaly mimo jiné ruční benzínové pumpy, odznaky, zlatě zdobený motocykl Jawa určený pro Vatikán, nebo figuríny v dobových uniformách - nechyběl četník, montér na sloupu telefonního vedení a kostra opilce, který řídil pod vlivem alkoholu). Při jiné výpravě jsme se podívali vlakem do Šatova, kde jsme si prohlédli pěchotní srub "Zahrada", který jako součást předválečného opevnění spravuje a udržuje Technické muzeum v Brně. Objekt je udržován v podobě z osmdesátých let, kdy sloužil ČSLA. Kromě výbavy a výzbroje srubu jsme viděli ukázku činnosti, krerou předvedli členové klubu vojenské historie.

Dále jsme využívali nově opravený rybník v lese, a to nejenom ke koupání, ale i k plavbě na kanoích; zde se také odehrálo cvičení útoku se strojem PS 12 se sáním z hloubky. Dále se, kromě jiného, konala soutěž ve střelbě ze vzduchovek i z foukaček, azimutový závod, soutěž v přenášení raněných, noční šifrovací hra o nalezení nápisů nesoucích moudrosti starého indického krále a pátrací hra o dopadení zločince (žháře) - cesta vedla po souši i po vodě a končila na jevišovickém Starém hradě.

Všech 18 členů ve zdraví přečkalo noční poplach a všichni zúčastnění přežili následný noční výsadek, ze kterého se přes všechno očekávání všichni vrátili...

Tábor byl ukončen hostinou a táborovým ohněm, při kterém bylo uděleno nemalé množství odznaků specializací.


Další novinky z tábora najdete pod záložkou "SLAVNÉ VÝROKY"